Restauracja KAPIAS w Twoim domu na Wielkanoc, zapraszamy do zapoznania się menu Wielkanocnym 2025
Catering Świąteczny
Zupy:
Barszcz biały z kiełbasą i chrzanem 20 zł (430ml)
Żurek z jajkiem 21 zł (430ml)
Mięsa:
Rolada Śląska wołowa 24 zł/szt. (200g)
Rolada wieprzowa 18 zł/szt. (200g)
Udo z kaczki 24 zł/szt. (220g)
De Volaille 18zł/szt. (200g)
Kaczka pieczona w całości 130 zł/szt. (~1,8kg)
Królik w sosie śmietanowym 120 zł/szt. (~1,1kg)
Dodatki:
Kluski Śląskie 1zł/szt.
Kluski ciemne 1zł/szt.
Sałatka jarzynowa 35zł/ (500g)
Modra kapusta 23zł/ (500g)
Buraczki z chrzanem 23zł/ (500g)
Biała kapusta gotowana 23zł/ (500g)
Zakąski zimne:
Pasztet mięsny 28zł/ (300g)
Pasztet z królika 39zł/ (300g)
Jaja z sosem tatarskim 24zł/ 6szt.
Jaja faszerowane wędzonym łososiem i szczypiorkiem 30zł/6szt.
Rulony z puchem chrzanowym w galarecie 30zł/ 6szt.
Galantyna z kurczaka 35zł (500g)
Wypieki:
Babka drożdżowa z cynamonem i czekoladą 39/kg
Babka ucierana z kakao 39/kg
Babka marcepanowa 47zł/kg
Mazurek biszkoptowy z kremem cytrynowym 54zł/kg
Mazurek czekoladowy z bakaliami 56zł/kg
Sernik z brzoskwiniami 60zł/kg
Szarlotka 57zł/kg
Zamówienia na dania Cateringu Wielkanocnego przyjmujemy do 16.04.2025 osobiście w Restauracji KAPIAS lub telefonicznie pod numerem 667 777 348. Catering z odbiorem własnym najpóźniej do 14:00 w Sobotę 19.04.2025.