Menu Sezonowe

W Restauracji Kapias czerpiemy inspirację z natury i jej cyklicznych zmian. Nasze menu sezonowe zmienia się wraz z porami roku, oferując świeże składniki, regionalne specjały i wyjątkowe smaki, które najlepiej oddają klimat danej chwili. Każda wizyta w naszej restauracji to nowa kulinarna podróż, w której tradycja łączy się z nowoczesnością.

Sezonowe Smaki, Wyjątkowe Doznania

W zależności od pory roku w naszej restauracji możesz skosztować:

  • Wyśmienitych dań mięsnych, takich jak soczysta kaczka, aromatyczna gęsina czy klasyczne potrawy kuchni polskiej w nowoczesnym wydaniu.
  • Różnorodnych makaronów, przygotowywanych z najwyższej jakości składników, podawanych z sezonowymi sosami i dodatkami.
  • Specjalnych deserów, inspirowanych sezonowymi owocami – latem lekkie i orzeźwiające, jesienią i zimą rozgrzewające i pełne głębokich aromatów.
  • Zup i przystawek, które doskonale komponują się z aktualnym sezonem, podkreślając jego najlepsze smaki.

Świeżość i Jakość – Nasz Priorytet

Każde danie w Restauracji Kapias przygotowujemy z sezonowych składników, starannie dobranych, by podkreślić ich naturalny smak. Dbamy o to, by menu było nie tylko pyszne, ale i zdrowe, pełne aromatów i wyjątkowych kompozycji smakowych.

Smakuj Naturę w Restauracji Kapias

Zapraszamy do odkrywania menu sezonowego, które zmienia się w rytmie pór roku. Bez względu na to, czy odwiedzasz nas latem, jesienią, zimą czy wiosną, zawsze znajdziesz u nas dania, które oddają esencję danej chwili.

Catering Świąteczny

Restauracja KAPIAS w Twoim domu na Wielkanoc, zapraszamy do zapoznania się menu Wielkanocnym 2025 

Catering Świąteczny

Zupy:

Barszcz biały z kiełbasą i chrzanem 20 zł (430ml)

Żurek z jajkiem 21 zł (430ml)

 

Mięsa:

Rolada Śląska wołowa 24 zł/szt. (200g)

Rolada wieprzowa 18 zł/szt. (200g)

Udo z kaczki 24 zł/szt. (220g)

De Volaille 18zł/szt. (200g)

Kaczka pieczona w całości 130 zł/szt. (~1,8kg)

Królik w sosie śmietanowym 120 zł/szt. (~1,1kg)

 

Dodatki:

Kluski Śląskie 1zł/szt.

Kluski ciemne 1zł/szt.

Sałatka jarzynowa 35zł/ (500g)

Modra kapusta 23zł/ (500g)

Buraczki z chrzanem 23zł/ (500g)

Biała kapusta gotowana 23zł/ (500g)

 

Zakąski zimne:

Pasztet mięsny 28zł/ (300g)

Pasztet z królika 39zł/ (300g)

Jaja z sosem tatarskim 24zł/ 6szt.

Jaja faszerowane wędzonym łososiem i szczypiorkiem 30zł/6szt.

Rulony z puchem chrzanowym w galarecie 30zł/ 6szt.

Galantyna z kurczaka 35zł (500g)

 

Wypieki:

Babka drożdżowa z cynamonem i czekoladą 39/kg

Babka ucierana z kakao 39/kg

Babka marcepanowa 47zł/kg

Mazurek biszkoptowy z kremem cytrynowym 54zł/kg

Mazurek czekoladowy z bakaliami 56zł/kg

Sernik z brzoskwiniami 60zł/kg

Szarlotka 57zł/kg

Zamówienia na dania Cateringu Wielkanocnego przyjmujemy do 16.04.2025 osobiście w Restauracji KAPIAS lub telefonicznie pod numerem 667 777 348. Catering z odbiorem własnym najpóźniej do 14:00 w Sobotę 19.04.2025.